Biofeedback

Versterk de vitaliteit en veerkracht

Het meten van de balans tussen stress en herstel, slaapkwaliteit en fysieke activiteit kan hele concrete inzichten opleveren. Op basis waarvan gerichte actie kan worden ondernomen.

 

Stress als risicofactor

Onze vitaliteit wordt bepaald door een aantal elementen, waarvan de balans tussen stress en ontspanning de belangrijkste is. Een teveel aan langdurige stress is de grootste oorzaak van gezondheidsklachten en de grootste reden van ziekteverzuim.

Het is belangrijk dat stress (inspanning) en herstel (ontspanning) in balans zijn. Een langdurige verstoring van deze balans kan leiden tot allerlei fysieke en mentale klachten. 

 

Helderheid

Door het meten van stress en herstel wordt helder welke activiteiten veel stress opleveren en welke activiteit juist herstellend zijn (zie figuur 1). Een biofeedback analyse geeft veel informatie over deze balans en laat zien op welke gebieden verbetering mogelijk is. Na de meting ontvangt de deelnemer een uitgebreide rapportage. Op basis van de rapportage wordt samen met de coach een plan opgesteld om de vitaliteit te versterken. 

Figuur 1. Voorbeeld van een biofeedback analyse (rood is stress, blauw is beweging en groen is herstel)

biofeedback

 

Voor wie

Een biofeedback analyse is geschikt voor iedereen die zijn of haar gezondheid wil versterken of klachten heeft op het gebied van vermoeidheid, stress-, stemmings- of  slaapproblemen en andere specifieke gezondheidsklachten. De analyse kan gebruikt worden als aanvulling op de groepstrainingen of individuele coachingstrajecten.

Een biofeedback analyse is beschikbaar vanaf €250 per medewerker voor een periode van 3 maanden.

Meer informatie

Investeren in de vitaliteit van uw medewerkers kan uw bedrijf veel opleveren. Wilt u weten wat u kunt doen om de vitaliteit van uw medewerkers te verbeteren?

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor groepstrainingen of individuele coachingstrajecten.

 

Contact