Vitaliteitsprogramma 

In 12 weken fysiek en mentaal in balans 

Dit programma is speciaal voor medewerkers met klachten op het gebied van vermoeidheid, stress-, stemmings- of  slaapproblemen of andere specifieke klachten die de vitaliteit be├»nvloeden.

De elementen

In dit complete en gestructureerde programma staan de volgende 6 elementen centraal:

Element 1. Ontspanning

Element 1. Ontspanning

Het verminderen van stress en het verbeteren van de stressbestendigheid is vaak de eerste stap naar een gezonder leven. Stress zorgt voor (hormonale) disbalansen in heel het lichaam. Door het verminderen van stress en het toepassen van slimme manieren van ontspanning blijf je in balans en energiek. 

Element 2. Voeding

Element 2. Voeding

Een gezond voedingspatroon zorgt voor een stabiele energie en voorziet je van belangrijke bouwstoffen, vitamines en mineralen. Het heeft als doel om de bloedsuikerspiegel te normaliseren, de spijsvertering te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en de hormonale werking te verbeteren.

Element 3. Mindset

Element 3. Mindset

Van alle stressoren is de interne stress van gedachten en emoties waarschijnlijk de grootste bron. Gedachten bepalen voor een groot deel jouw emoties en gedrag, wat vervolgens weer het denken bepaald. Door het aannemen van een andere mindset verander je gedrag en resultaten, zonder te forceren. 

Element 4. Slaap

Element 4. Slaap

Slaap is essentieel om fysiek en mentaal te herstellen. Tijdens slaap wordt schade aan onze cellen en weefsels hersteld én worden afvalstoffen uit het lichaam en de hersenen afgevoerd. Een goede slaap zegt iets over je vermogen om te kunnen herstellen. 

Element 5. Actieve lifestyle

Element 5. Actieve lifestyle

Door lichamelijk actief te zijn, passend bij jouw niveau en conditie, versterk je jouw spieren, verbeter je de doorbloeding, verminder je ontsteking, verminder je stress en verhoog je de afgifte van gelukshormonen. Het is een vorm van hormesis, net zoals intermittend fasting of koud douchen.

Element 6. Passie

Element 6. Passie

Passie zorgt voor de afgifte van gelukshormonen én is een belangrijke buffer tegen stress. Het zorgt voor energie en een gevoel van geluk. In het programma word je uitgedaagd om na te denken over de zaken waar jij energie van krijgt, zowel in het werk als privé.

Over het programma

1. Startgesprek + Plan van aanpak
In het startgesprek breng we gezamenlijk de doelen in kaart en bespreken we specifieke gezondheidsklachten. Na het startgesprek ontvangt de deelnemer een op maat gemaakt vitaliteitsplan met aandachtspunten.

2. Coachingssessies
In 6 coachingssessies van 60-90 minuten (iedere 2 a 3 weken) gaan we dieper in op de verschillende elementen die onze gezondheid bepalen. In deze sessies gaan we specifiek in op thema's als omgaan met werkdruk, gezonde voeding, manieren om te ontspannen en het verbeteren van de slaapkwaliteit. 

3. Lees- en werkboek
Daarnaast ontvangt de deelnemer een lees- en werkboek om de belangrijkste aandachtspunten nog eens rustig na te lezen. Daarin staan ook opdrachten. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de patronen die voor klachten zorgen. Want inzicht is de basis van verandering.


De prijs van het complete traject bedraagt €1.450,- (excl. BTW). 

Meer informatie

Investeren in de vitaliteit van uw medewerkers kan uw bedrijf veel opleveren. Wilt u weten wat u kunt doen om de vitaliteit van uw medewerkers te verbeteren?

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor groepstrainingen of individuele coachingstrajecten.

 

Contact