De vitale organisatie

Zo worden medewerkers enthousiast over vitaliteit

Datum: donderdag 21 september van 9:00-12:00
Locatie: Dockwise, Vlissingen

Vitale medewerkers zijn energiek, flexibel en productief. Als bedrijf kun je een actieve rol pakken om de vitaliteit van medewerkers te versterken. Dit heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid, productiviteit en betrokkenheid bij het werk. 

In deze training maak je een effectief plan om de vitaliteit van medewerkers in jouw organisatie te versterken. Je leert wat je als organisatie kunt doen om de vitaliteit van medewerkers te versterken. Hoe je medewerkers meeneemt in het onderwerp vitaliteit (zonder iets op te dringen). En wat succes- en faalfactoren zijn voor een effectief vitaliteitsbeleid.

 

Voor wie

Deze training richt zich op organisaties die de volgende stap willen zetten in hun vitaliteitsbeleid. Het is geschikt voor professionals die zich bezig houden met duurzame inzetbaarheid en personeelsbeleid in het algemeen.

 

Waarom

Medewerkers zijn het grootste kapitaal van jouw organisatie. In deze tijden van arbeidsmarktkrapte wordt dit nog eens extra onderstreept. Het is dus van groot belang dat je medewerkers vitaal worden, zijn en blijven. Daarmee vermindert het ziekteverzuim en het verloop. En stijgt de betrokkenheid en productiviteit. Het heeft een positief effect op de organisatiedoelen.

Het opstellen van een helder vitaliteitsplan is een eerste stap naar een vitale organisatie.

 

Resultaat

Na de training heb je nieuwe inspiratie én een concreet plan om vitaliteit binnen jouw organisatie blijvend te versterken. 

“Mooie combinatie van theorie en toegepaste interactie. Om vervolgens de vertaling te kunnen maken naar je eigen organisatie”

- Marianne Blankenburgh, Adviseur vitaliteit en inzetbaarheid bij Zorgstroom

“Aan de hand van de mindmap heb ik overzicht gekregen van wat het probleem is. En wie/wat er voor nodig is om dit op te lossen”

- Mandy Theune, HR-adviseur bij Sandee Groen

“Inhoudelijk goed en leerzaam. Praktische tips ontvangen die we prima kunnen toepassen om in onze organisatie aan de slag te gaan met vitaliteit”

- Melissa Schroevers, HR-adviseur bij COVRA

Visie

Natuurlijk Gezond gelooft dat er enorm veel te winnen is op het gebied van vitaliteit. De prognoses voor Westerse leefstijlziekten (w.o. burn-out / energieproblematiek, diabetes, depressie, hart- en vaatziekten etc.) laten een enorme stijging zien. Met de juiste aanpak kunnen we zelf de regie voeren over vitaliteit en energie. Het heeft een positief effect op werk en privé.

Als werkgever kan je een actieve rol innemen om de vitaliteit van medewerkers te versterken, zowel preventief als bij klachten. De maatregelen die je als organisatie neemt moeten daarbij aansluiten op wat iemand fysiek en mentaal nodig heeft om vitaal te blijven. Daarmee toon je je een goed werkgever.

 

Programma

In de training ga je aan de slag met het opstellen van een vitaliteitsplan voor jouw organisatie. Er wordt o.a. ingegaan op het stellen van doelen, het betrekken van medewerkers en het managent, risicofactoren en de meest effectieve manieren waarop jouw organisatie vitaliteit kan versterken. Op basis van de presentatie, voorbeelden en eigen analyse bepaal je welke zaken je als eerste wilt gaan oppakken binnen je organisatie. 

 

Trainer

De training wordt gegeven door Frank Stronkhorst MSc, Trainer en Vitaliteitscoach. 

Frank Stronkhorst

Praktisch

Data: donderdag 21 september
Tijd: 9:00-12:00 uur
Locatie: Dockwise, Vlissingen
Kosten: €250,- per persoon (excl. BTW)

 

Aanmelden

Reserveer alvast een plek in de training van 21 september via onderstaand formulier.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input