Vitaliteitsbeleid met IMPACT

Voor vitale en duurzaam inzetbare medewerkers


Bij het opzetten en implementeren van vitaliteitsbeleid komt veel kijken. Natuurlijk Gezond - Training en Advies ontzorgt u in alle fasen van het proces naar een vitale organisatie. Van het bepalen van de juiste strategie, het maken van een bedrijfsanalyse, het opstellen van vitaliteitsbeleid, het schrijven van een activiteitenplan tot het gehele projectmanagement. Met als doel een vitaliteitsbeleid met IMPACT voor u en uw werknemers.

 

Verzuim, productiviteitsverlies en gedoe

Een verminderde vitaliteit van medewerkers leidt tot een verminderde inzetbaarheid, een verminderde productiviteit, onvoorziene kosten en extra gedoe om vervanging te geregeld. Hoe mooi zou het zijn als medewerkers meer zelfsturend waren als het gaat om hun eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid?

 

Vitale, gelukkige en duurzaam inzetbare medewerkers

Medewerkers zijn het grootste kapitaal van een organisatie. Vitale medewerkers zijn energiek, flexibel en productief. Als bedrijf kunt u een actieve rol pakken om de vitaliteit van medewerkers te versterken. Dit heeft een positief effect op de duurzame inzetbaarheid, productiviteit en betrokkenheid bij het werk. Welke manieren zijn er voor een organisatie om dit te bereiken.

Diensten

Natuurlijk Gezond biedt de volgende diensten om uw organisatie te ontzorgen in uw vitaliteitsbeleid.

 

Analyse
Startpunt voor het vergroten van de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk is een analyse. Zo krijgt u inzicht in de huidige situatie en ontstaat helderheid over kansen en uitdagingen. Een analyse helpt om later met de juiste focus het vitaliteitsbeleid vorm te geven. Een analyse kan op basis van bestaande data of bijvoorbeeld via een PMO of andere inventarisatie onder medewerkers.

 

Vitaliteitsbeleid
Het vitaliteitsbeleid beschrijft de doelen en visie op vitaliteit in de organisatie. Een goed vitaliteitsbeleid wordt gedragen en gesteund door het management, medewerkers en bijvoorbeeld een ondernemingsraad. Het maakt het makkelijker om in de volgende fase activiteiten en maatregelen te selecteren die bijdragen aan de organisatiedoelen en de wensen van medewerkers.

“Mooie combinatie van theorie en toegepaste interactie. Om vervolgens de vertaling te kunnen maken naar je eigen organisatie”

- Marianne Blankenburgh, Adviseur vitaliteit en inzetbaarheid bij Zorgstroom

“Aan de hand van de mindmap heb ik overzicht gekregen van wat het probleem is. En wie/wat er voor nodig is om dit op te lossen”

- Mandy Theune, HR-adviseur bij Sandee Groen

“Inhoudelijk goed en leerzaam. Praktische tips ontvangen die we prima kunnen toepassen om in onze organisatie aan de slag te gaan met vitaliteit”

- Melissa Schroevers, HR-adviseur bij COVRA

Activiteitenplan
Het activiteitenplan is de concretisering van het vitaliteitsbeleid. Dit omvat concrete maatregelen die een organisatie gaat nemen inclusief een planning. De maatregelen kunnen betrekking hebben op het versterken van kennis en vaardigheden, het creëren van een stimulerende werkomgeving of het belonen van medewerkers. Door meerdere domeinen, strategieën en maatregelen te combineren kunt u het meest optimale resultaat bereiken.

 

Procesmanagement
We ontzorgen u in alle fasen van het proces naar een vitale organisatie. Van het stellen van doelen, maken van een analyse, selectie van maatregelen, opstellen van een plan van aanpak, implementeren van maatregelen en evaluatie. Met een goed procesmanagement én heldere communicatie voorkomt u veelvoorkomende valkuilen.

 

Training en Coaching
De trainingen zijn gericht op het versterken van kennis en vaardigheden van medewerkers. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld stressmanagement, werkgeluk of een gezonde leefstijl. Trainingen kunnen een goed onderdeel zijn van een activiteitenprogramma. Het vergoot het zelfsturend vermogen als het gaat om het versterken van de eigen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

 

Missie en Visie

Natuurlijk Gezond geloofd dat we heel veel kunnen doen om vitaal, gelukkig en productief te zijn en te blijven. Als organisatie kunt u stimuleren dat medewerkers de juiste kennis, vaardigheden en werkomgeving hebben om zich goed te voelen. Vanuit effectiviteit en kostenefficiëntie is het zinvol dat de activiteiten aansluiten bij de organisatie en wensen van medewerkers. Een effectief vitaliteitsbeleid is meer dan af een toe een training organiseren. Het vraagt om een aanpak die op meerdere niveau in de organisatie uitstraalt en medewerkers zo stimuleert en mogelijkheden biedt om goed voor zichzelf te zorgen.

 

Contact

Heeft u interesse in een van de diensten en wilt u een keer sparren om de kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken? Wij vertellen u graag meer over mijn visie op vitaliteit en mogelijkheden voor uw bedrijf. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input