Coachingstraject Veerkracht & Energie

Voor medewerkers met vermoeidheid-, overprikkeling- of burn-out klachten


In dit coachingstraject staat energie- en stressmanagement centraal. Het doel van het traject is herstel te optimaliseren en de veerkracht te vergroten. Het is speciaal voor medewerkers met een kantoorbaan met een verminderde veerkracht en energieniveau.

 

Want het is soms best een uitdaging om vitaal en energiek te blijven. Zeker als er gedurende langere tijd veel van je wordt gevraagd. Op termijn kan dit leiden tot diverse fysieke en mentale klachten. Dit geeft zorgen en beperkingen in werk en privé. In dit coachingstraject begeleid ik medewerkers om zich weer energiek te voelen en plezier te krijgen in het werk. Het is ook geschikt bij lichte klachten of ter preventie van overprikkeling en burn-out.

Verminder stress

Verminder stress

Verminder stress en zorg voor controle over jouw werk en privé. Er is aandacht voor het stellen van prioriteiten, assertiviteit, mindset, aandacht, besluitvaardigheid, overzicht, werkplanning en werkplezier.

Omgaan met stress

Omgaan met stress

Stress hoort bij het leven. Leer op een juiste manier om te gaan met gedachten en emoties. Houd de regie over jouw stress- en energieniveau. Ontdek wat jou energie kost en energie geeft, in het werk en privé.

Optimaliseer herstel

Optimaliseer herstel

Optimaliseer de balans tussen inspanning (stress) en ontspanning (herstel). Ook voeding en de slaapkwaliteit zijn van belang bij een goed herstel van de energieverdeling en de veerkracht.

Over het programma

Het doel van het traject is herstel optimaliseren en veerkracht vergroten. Zodat je snel weer lekker in je vel zit. Herstel is erop gericht om tot rust te komen, te onderzoeken waar klachten vandaan komen en geleerde zaken toe te passen in het werk en privé. Uniek in dit programma is dat we, naast stress, ook kijken naar factoren als slaapkwaliteit en voeding.

Door coachingsgesprekken en verschillende oefeningen ontstaan nieuwe inzichten en nieuwe vaardigheden op het gebied van energie- en stressmanagement. Er wordt ingegaan op het stellen van prioriteiten, assertiviteit, mindset, aandacht, besluitvaardigheid, overzicht, werkplanning en werkplezier. Dit leidt tot een goede balans tussen mentale inspanning en mentale ontspanning.

Samengevat is dit wat je leert:

o   Hoe klachten zijn ontstaan
o   Hoe je herstel kan optimaliseren (met ontspanning, mindset, slaap en voeding)
o   Hoe je energienemers en energiegevers goed kunt afwisselen
o   Hoe je stressoren eerder kunt herkennen en aanpakken
o   Hoe je regie houdt over jouw werk
o   Hoe je maximale controle krijgt over jouw energieniveau en veerkracht

 

Resultaten

Als je de geleerde zaken gaat toepassen zal dit resulteren in o.a. de volgende zaken:

  • nieuwe energie voor werk en privé
  • rust in je hoofd
  • een betere stressbestendigheid
  • vermindering van fysieke en mentale klachten

 

Waarom

Een verminderde veerkracht en energieniveau leidt tot allerlei vervelende klachten als pijn, onrust, spanning, stemmings- en slaapproblemen en mentale prikkelbaarheid. Als je fysiek of mentaal vermoeid bent ben je minder productief en kan je minder genieten van de dingen die je doet. In het coachingstraject leer je stap voor stap weer controle te krijgen over jouw energie, vitaliteit en veerkracht.

 

Coach

De coaching wordt gegeven door Frank Stronkhorst MSc, Vitaliteitscoach.

Frank Stronkhorst

 

Praktisch

Locatie: in overleg bij jou op kantoor of bij Dockwise in Vlissingen
Duur: 10 coaching sessies verspreid over periode van 3 - 6 maanden gericht op verbeteren stressbestendigheid, veerkracht en energie
Kosten: €2.500,- (excl. BTW) voor een volledig traject

 

Interesse

Als je interesse hebt in het coachingstraject kan je hieronder jouw gegevens achterlaten. Er wordt binnen 2 werkdagen contact opgenomen.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

 

Contact

Voor meer informatie over het coachingstraject of een vrijblijvende kennismaking kun je contact opnemen met Frank Stronkhorst op 06-28998241 of mail naar frank@natuurlijkgezondzeeland.nl.