Fysiek en mentaal in balans

De start voor een fit en energiek leven

Startdatum: 9 mei
Waar: Dockwize, Vlissingen

Het is soms best een uitdaging om gezond te leven en energiek te blijven. Zeker als er veel van je wordt gevraagd in werk en privĂ©. In deze training krijg je alle kennis en tools die je nodig hebt om je fit en energiek te voelen. Zodat je weer uitgerust wakker wordt, je goed in je vel zit en weer energie hebt om nieuwe dingen te ondernemen in je werk en privĂ©.

 

Over de training

In de training 'De vitale medewerker' leer je in korte tijd alles over een optimale gezondheid en energiemanagement. Centraal staan de elementen stress, ontspanning, voeding, slaap, mindset, sport en passie. Met deze elementen heb je zelf namelijk een enorme invloed op jouw energieniveau en op hoe je je voelt. In 3 ochtenden leer je een methode om deze 6 elementen effectief door te voeren in jouw werk en priveleven, zodat je echt resultaten gaat zien. De training is concreet en gericht op maximaal resultaat.

Element 1. Ontspanning

Element 1. Ontspanning

Het verminderen van stress en het verbeteren van de stressbestendigheid is vaak de eerste stap naar een gezonder en energieker leven. Zo blijf je in balans en energiek. In de training leer je de basisprincipes van stress- en energiemanagement. We kijken o.a. naar het stellen van prioriteiten, assertiviteit, efficient werken en het inplannen van herstelmomenten.

Element 2. Voeding

Element 2. Voeding

Een gezond voedingspatroon zorgt voor een stabiele energie en voorziet je van belangrijke bouwstoffen, vitamines en mineralen. Het heeft als doel om de bloedsuikerspiegel te normaliseren, de spijsvertering te verbeteren en de werking van hormonen te verbeteren. In de training leer je de basisprincipes van een gezond voedingspatroon en krijg je concrete tips en tricks.

Element 3. Mindset

Element 3. Mindset

Albert Einstein zei het al: “Problems cannot be solved with the same mindset that created them”. Alle veranderingen starten vaak vanuit het aannemen van een andere mindset. Een mindset is een mentale attitude die vervolgens onze emoties en gedrag bepaald. In de training leer je hoe je door het aannemen van andere gedachten patronen doorbreekt en de resultaten behaalt die je wilt.

Element 4. Slaap

Element 4. Slaap

Slaap is essentieel om fysiek en mentaal te herstellen. Tijdens slaap wordt schade aan onze cellen en weefsels hersteld én worden afvalstoffen uit het lichaam en de hersenen afgevoerd. Een goede slaap zegt iets over je vermogen om te kunnen herstellen. In de training leer je hoe je jouw slaapkwaliteit kunt verbeteren om uitgerust wakker te worden en met energie aan je dag te beginnen.

Element 5. Beweging

Element 5. Beweging

Door lichamelijk actief te zijn, passend bij jouw niveau en conditie, versterk je jouw spieren, verbeter je de doorbloeding, verminder je ontsteking, verminder je stress en verhoog je de afgifte van gelukshormonen. Met een zittend beroep is het een uitdaging om voldoende te bewegen. In de training krijg je advies en tips om meer beweging in jouw werkdag en leven te integreren.

Element 6. Passie

Element 6. Passie

Werk en activiteiten doen die je belangrijk vindt zorgt voor de afgifte van gelukshormonen én is een belangrijke buffer tegen stress. Het zorgt voor energie en een gevoel van geluk. In het programma word je uitgedaagd om na te denken over de zaken waar jij energie van krijgt, zowel in het werk als privé. Het zorgt voor meer flow in je leven.

Resultaat

Na afloop van de training heb je meer rust in je hoofd, nieuwe energie voor werk en privé en een vitaler en veerkrachtiger lichaam. Dit werkt door in alle vlakken van je leven, waaronder je sociale contacten, je werkresultaten en werkplezier en persoonlijk geluk.

 

Trainer

De training wordt gegeven door Frank Stronkhorst. 

"In deze leuke en leerzame training begeleid ik je graag om je snel weer fit en energiek te voelen. Sleutelwoorden zijn rust, eenvoud en vertrouwen. Met de juiste aanpak en motivatie is er echt meer mogelijk dan je misschien denkt. Wacht niet op het perfecte moment dat nooit komt. Het beste moment om te starten is nu."

 

 

Data en locatie

De training bestaat uit 3 dagdelen op de volgende data:


- dinsdag 9 mei van 9:00-12:00 uur
- dinsdag 30 mei van 9:00-12:00 uur
- dinsdag 20 juni van 9:00-12:00 uur

De training vindt plaats bij Dockwize in Vlissingen. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers.

 

Investering

De investering bedraagt €1.150,- (excl. BTW) per persoon. Dat is inclusief een reader met factsheets en opdrachten & een persoonlijk intakegesprek voor de start van de training.

Tip: gebruik je POB of vraag naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie voor training en opleiding.

 

Aanmelden

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de training ‘De vitale medewerker’. 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Webinar 'Fysiek en mentaal in balans'

Vrijdag 3 maart van 9:00-9:30 

Kennismaken met Natuurlijk Gezond? In dit webinar vertel ik hoe jij fysiek en mentaal weer in balans kan komen. Wil jij ook meer rust in je hoofd, een sterker lichaam én nieuwe energie voor werk en privé? Meld je aan voor het gratis webinar.

 

Aanmelden

Voor werkgevers

Vitale en energieke medewerkers zijn de kern van ieder bedrijf. Ze zijn productief, betrokken en veerkrachtig. Voor een organisatie is het van groot belang dat medewerkers fit en energiek worden, zijn en blijven. Met de hoge werkdruk en de krappe arbeidsmarkt is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor de vitaliteit en veerkracht van medewerkers.

Met de juiste kennis en tools blijven medewerkers gezond en energiek. Het voorkomt ziekteverzuim en verborgen productiviteitsverlies.

Voor vragen kun je contact opnemen met Frank Stronkhorst op 06-28998241 of mail naar frank@natuurlijkgezondzeeland.nl.