De vitale organisatie

Een inspirerende training over effectief vitaliteitsbeleid

Datum: dinsdag 28 maart 2023 van 9:00-12:00
Locatie: Dockwise, Vlissingen
Kosten: €250,- per persoon (excl. BTW)

Wat kun je als organisatie doen om de vitaliteit van medewerkers te versterken? Wat levert dit de organisatie op? Hoe neem je medewerkers op een goede manier mee in dit proces? In deze training maak je een effectief plan van aanpak om de vitaliteit van medewerkers in jouw organisatie te versterken.

Want vitale medewerkers zijn de kern van ieder bedrijf. Vitale medewerkers zijn productief, betrokken en veerkrachtig. Ook is een goed vitaliteitsbeleid anno 2022 een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde om nieuw personeel aan te trekken en bestaand personeel te behouden.

 

Voor wie

Deze training richt zich op organisaties die de volgende stap willen zetten in hun vitaliteitsbeleid. Het is geschikt voor professionals die zich bezig houden met duurzame inzetbaarheid en personeelsbeleid in het algemeen.

 

Waarom

Medewerkers zijn het grootste kapitaal van jouw organisatie. In deze tijden van arbeidsmarktkrapte wordt dit nog eens extra onderstreept. Het is dus van groot belang dat je medewerkers vitaal worden, zijn en blijven. Daarmee vermindert het ziekteverzuim en het verloop. En stijgt de betrokkenheid en productiviteit. Het heeft een positief effect op de organisatiedoelen.

Investeren in een vitale organisatie kan jouw bedrijf daarom veel tijd, geld en energie besparen én opleveren.

Het opstellen van een helder vitaliteitsplan is een eerste stap naar een vitale organisatie.

 

Resultaat

Na de training heb je nieuwe inspiratie én een concreet plan om vitaliteit binnen jouw organisatie blijvend te versterken.

 

Visie

Ik geloof dat er enorm veel te winnen is op het gebied van vitaliteit. De prognoses voor Westerse leefstijlziekten (w.o. burn-out / energieproblematiek, diabetes, depressie, hart- en vaatziekten etc.) laten een enorme stijging zien. Met de juiste aanpak kan je zelf de regie voeren over  vitaliteit en energie. Het heeft een positief effect op werk en privé.

Als werkgever kan je een actieve rol innemen om de vitaliteit van medewerkers te versterken, zowel preventief als bij klachten. De maatregelen die je als organisatie neemt moeten daarbij aansluiten op wat iemand fysiek en mentaal nodig heeft om vitaal te blijven. Daarmee toon je je een goed werkgever.

 

Programma

De training start met het vergroten van kennis over de elementen die onze vitaliteit bepalen. We kijken daarbij naar de balans tussen stress en ontspanning, voeding, mindset, slaap, sport en passie.

Vervolgens gaan we aan de slag met het opstellen van een vitaliteitsplan voor jouw organisatie. Er wordt o.a. ingegaan op het stellen van doelen, het betrekken van medewerkers en het managent, risicofactoren en de meest effectieve manieren waarop jouw organisatie vitaliteit kan versterken. 

We doen dit in de vorm van een mindmap, waarbij je een overzichtelijk en helder beeld krijgt van de elementen waarmee je doelgericht aan de slag kunt om van jouw organisatie een vitale organisatie te maken.  

 

Trainer

De training wordt gegeven door Frank Stronkhorst MSc, Trainer en Vitaliteitscoach. 

 Frank Stronkhorst

 

Aanmelden of kennismakingsgesprek aanvragen

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden of eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. In het gesprek brengen we de uitdagingen en kansen van jouw organisatie in kaart. 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Helderheid

Helderheid

Verbeter de vitaliteit met ontspanning, voeding, mindset, slaap, sport en passie 

Vitaliteitsplan

Vitaliteitsplan

In één ochtend een vitaliteitsplan met effectieve maatregelen voor jouw organisatie

Proces

Proces

Leer hoe je medewerkers en leidinggevenden goed meeneemt in dit proces